Digitizarea hotărârilor judecătorești

Cu sprijinul Programului pentru Justiție Transparentă, au fost digitizate 740.824 de decizii, constituind peste 2.278 de milioane de pagini, din arhiva Judecătoriei Chișinău din anii din 1973-1999.

Programului pentru Justiție Transparentă, a dezvoltat, de asemenea, o aplicație web care conectează arhiva digitalizată cu noul Program Integrat de Gestionare a Dosarelor, astfel încât judecătorii și angajații instanțelor care fac parte din Judecătoria Chișinău să poată căuta și accesa deciziile digitizate online. Programul pentru Justiție Transparentă va găzdui arhiva pe un computer la Judecătoria Chișinău până când arhiva digitizată va fi transferată către un server dedicat gestionat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ulterior, arhiva va putea fi accesibilă de către publicul moldovean odată ce autoritățile moldovenești vor modifica Legea nr. 133 privind protecția datelor cu caracter personal, ceea ce va permite publicarea (online) deciziilor și hotărârilor judecătorești care conțin date cu caracter personal.