Echipament pentru video conferințe

În 2018, toate instanțele judecătorești au fost dotate cu echipament pentru video conferințe, inclusiv Consiliul Superior al Magistraturii și cele patru Curți de Apel din țară. Pe parcursul primelor șase luni, va fi modificat cadrul normativ și va demara pilotarea acestui sistem, angajații instanțelor fiind instruiți în gestionarea sistemului.

Echipamentul de video conferințe va fi utilizat pentru:

Organizarea ședințelor între instanțe și Consiliul Superior al Magistraturii;

Participarea de la distanță a martorilor, acuzaților, inculpaților, avocaților, experților și anchetatorilor. Totodată, sistemul de video conferințe va exclude necesitatea escortării deținuților în sala de ședințe, ceea ce va genera economii considerabile de timp și bani.

Consiliul Superior al Magistraturii a testat cu succes echipamentul de video-conferințe instalat recent în sediul instituției. Informații despre procesul de testare pot fi găsite aici.

În curând vor fi anunțate și alte detalii privind progresul acestor soluții IT menite să îmbunătățească procesul de reorganizare și optimizare al instanțelor judecătorești, ușurând accesul la justiție al tuturor membrilor societății.