Acasă Etichete CU SENS

CU SENS

Reportaj CU SENS | Așa-zișii extremiști

În regiunea transnistreană orice manifestare a libertății de exprimare este calificată drept EXTREMISM. Iar verbalizarea publică a unor opinii, care îl au în vizor pe liderul de la Tiraspol, este calificată de regim drept insultă și se pedepsește PENAL.

Explainer CU SENS | Ce este medierea?

Medierea este o modalitate extrajudiciară, prin care ne putem soluționa conflictele civile, contravenționale sau penale.

Explainer CU SENS | Dreptul la întruniri în spații publice

Dreptul la întruniri în spații publice este un drept fundamental, garantat de lege. Însă, ATENȚIE. Condiția principală este ca întrunirile să fie pașnice, să nu instige la război, violență, discriminare sau să submineze securitatea statului.

REPORTAJ CU SENS: 15 ani de luptă

Din 1997 până în prezent, Moldova a fost condamnată de 14 ori la CtEDO pentru că a încălcat dreptul la întruniri mai multor organizații și persoane. În medie - o condamnare la doi ani.
© 2024 Portal informativ privind sectorul justiției din Republica Moldova Toate drepturile rezervate
Elaborat de brand.md

Informațiile furnizate pe acest website nu sunt informații oficiale ale Guvernului SUA și nu reprezintă punctele de vedere sau pozițiile Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă al Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului SUA.