Lista avocaților

Avocații

Avocații facilitează accesul la justiţie prin acordarea de asistență juridică calificată persoanelor fizice şi juridice, în scopul apărării drepturilor, libertăţilor si intereselor lor legitime. Avocatura este o profesie liberală, iar avocații își oferă serviciile, de regulă, contra unui onorariu. Costul serviciilor prestate de avocat se agreează de ambele părți și sunt specificate în contractul propus clientului.

Avocații au dreptul să-și ofere serviciile pro-bono, adică să nu perceapă bani de la anumiți clienți. Serviciile de asistență juridică pro-bono demonstrează solidaritate și responsabilitate socială și sunt încurajate în statele cu tradiții în promovarea valorilor democratice.

Asistență juridică garantată de stat

În același timp, legislația prevede o serie extinsă de cazuri în care persoanele au dreptul să beneficieze de asistență juridică garantată de stat. Doar circa a cincea parte din avocații licențiați activi sunt încadrați în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat.

În fiecare an Uniunea Avocaților actualizează și publică lista avocaților activi.

Pentru a afla datele de contact ale unui avocat, informația despre limbile de lucru ale acestuia sau alte detalii, accesați Baza de date a avocaților.

Pentru asistență juridică garantată de stat  contactează Oficiul teritorial al Consiliul Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat.

str. Armenească, 27, et. 3, Chișinău MD-2012, Republica Moldova, Email: info@justitietransparenta.md


Informațiile furnizate pe acest website nu sunt informații oficiale ale Guvernului SUA și nu reprezintă punctele de vedere sau pozițiile Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă al Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului SUA.