Para-juriști

Para-juristul este o persoană care se bucură de o înaltă considerație din partea comunității locale, și care, fără a avea studii juridice superioare complete, după o instruire specială, este calificat să acorde asistență juridică primară membrilor comunității. Activitatea para-juriștilor este susținută de stat din contul mijloacelor destinate asistenței juridice garantate de stat. Para-juristul acordă asistență juridică primară unui cerc larg de persoane, indiferent de venitul acestora, și fără a se rezuma la persoanele din localitatea unde este domiciliat.

Dacă doriți să primiți asistența unui para-jurist sau să aflați mai multe detalii despre para-juriștii angajați de sistemul asistenței juridice garantate de stat puteți consulta Registrul naţional al persoanelor care acordă asistenţă juridică garantată de stat, care conține numele și datele de contact ale para-juriștilor și este actualizat periodic pe site-ul Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat. De asemenea, puteți accesa site-ul Asociației Naționale a Para-juriștilor din Republica Moldova sau contacta Asociația la e-mailul: info.anpm@gmail.com.

str. Armenească, 27, et. 3, Chișinău MD-2012, Republica Moldova, Email: info@justitietransparenta.md


Informațiile furnizate pe acest website nu sunt informații oficiale ale Guvernului SUA și nu reprezintă punctele de vedere sau pozițiile Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă al Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului SUA.