drepturile omului
Evaluarea Periodică Universală a drepturilor omului: R. Moldova a primit 215...
La finele lunii ianuarie, Republica Moldova a participat la cea de-a 40-a sesiune a Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului (EPU) a ONU.
În cadrul...
Reducerea vârstei de pensionare, votată de Parlament, ar putea duce la...
Din 2022, vârsta de pensionare urmează să fie redusă, după modificarea legislației, aprobată la ședința Parlamentului din 16 decembrie curent, fără dezbateri și fără...
Încadrarea în grad de dizabilitate: condiții și proceduri legale | ZdG
O persoană care are deficiențe funcționale, de adaptare sau de integrare în societate din cauza unei maladii, are dreptul să fie încadrată în grad...
Drepturile elevilor și studenților în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală...
Conform Legii, elevii şi studenții neangajați, încadrați în învățământul liceal, profesional tehnic și superior de toate nivelurile, inclusiv cel de doctorat, cu frecvență, sunt...
Reportaj CU SENS | Așa-zișii extremiști
În regiunea transnistreană orice manifestare a libertății de exprimare este calificată drept EXTREMISM. Iar verbalizarea publică a unor opinii, care îl au în vizor pe liderul de la Tiraspol, este calificată de regim drept insultă și se pedepsește PENAL.
Experții cer autorităților să introducă sancțiuni pentru discursul de ură |...
Mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale din această toamnă, iar din experiența campaniilor electorale precedente, în această perioadă unii candidații și politicieni, dar și simpatizanții acestora lansează în spațiul public diferite mesaje care incită la ură și discriminare, la fel atacuri la persoană pentru a-i denigra pe contracandidați. Iată de ce experții în domeniul drepturilor omului cer autorităților să introducă sancțiuni pentru discursul de ură.
REPORTAJ CU SENS: Până când legea ne va despărți
Acasă a devenit pentru multe femei locul cel mai puțin sigur, iar izolarea la domiciliu - un pericol. Numărul cazurilor de violență în familie a crescut semnificativ la nivel mondial în această perioadă, anunță ONU. Iar Republica Moldova nu este o excepție.
Securitatea și sănătatea în muncă – drepturi și obligații. Lista instituțiilor...
Fiecare angajator este obligat să asigure condiții optime pentru protejarea securității și sănătății în muncă a angajaților săi. Angajații trebuie să fie informați și să li se asigure echipament de protecție din contul angajatorului. Încălcările în acest domeniu pot fi raportate la agențiile de stat, în funcție de domeniul de activitate al angajatorului.